14/5/13

ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα, 12/03/2013

Το γαϊτανάκι του ξεπουλήματος καλά κρατεί
 
Με τον  ψευδεπίγραφο τίτλο «αξιοποίηση κρατικών Αερολιμένων της χώρας», η συγκυβέρνηση της υποτέλειας εκχωρεί ΚΑΙ τα αεροδρόμια σε ιδιώτες.
Μέσω συμβάσεων παραχώρησης σε ανώνυμες εταιρείες και τρίτους επενδυτές του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των αερολιμένων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παραδίδει το δικαίωμα που μέχρι στιγμής ασκούσε το κράτος μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παραιτούμενη από τα έσοδα που είχε.
Η Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» καταγγέλλει το ξεπούλημα των βασικών αυτών υποδομών της χώρας, το στήσιμο των οποίων πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος και που επί σειρά ετών αποτέλεσαν μοχλό της τουριστικής ανάπτυξης -και όχι μόνο- των τοπικών κοινωνιών που αυτοί εξυπηρετούσαν και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να εξυπηρετούν.
Με βάση τη διεθνή εμπειρία παρόμοιων ξεπουλημάτων, φοβούμαστε ότι η παραχώρηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα βάλει σε κίνδυνο τις παρεχόμενες υπηρεσίες από άποψη ασφάλειας, σε ένα τόσο πολύπλευρο και ευαίσθητο αντικείμενο όπως το αεροπορικό έργο.
Μαζί με όλα τα άλλα αεροδρόμια, βγαίνει στο σφυρί και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Όταν αυτό έχει ετήσια έσοδα 22-25 εκ. ευρώ ανακοινώνεται ότι σκοπεύουν να το παραχωρήσουν με 20 εκ. ευρώ περίπου. Όταν μάλιστα μαζί με τα δικαιώματα «ανάπτυξης» και «επέκτασης» που εκχωρούν, δίνουν στον ιδιώτη τη δυνατότητα να προσθέσει  και μερικές δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά εμπορικού κέντρου που δραματικά θα μετέφερε τεράστιο μέρος της εμπορικής κίνησης της πόλης στα ταμεία της.
- Επειδή το αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι η κύρια πύλη εισόδου του νησιού και όλοι γνωρίζουμε το ρόλο που παίζει στην οικονομική-τουριστική ανάπτυξη του τόπου (ήδη το χειμώνα βιώσαμε την αεροπορική απομόνωσή μας από τα δρομολόγια),
- επειδή είμαστε αντίθετοι στο πρότυπο ενός αερολιμένα-πολυτελούς εμπορικού κέντρου,
- επειδή ένα αεροδρόμιο παίζει σαφή κοινωνικό ρόλο για το νησί, επειδή η γεωπολιτική διαχείριση του αεροδρομίου έχει σχέση με την εθνική μας ασφάλεια,
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.
Ένα πανκερκυραϊκό κίνημα ενάντια στην πώληση του αεροδρομίου είναι αυτό που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική. Ένα κίνημα που θα αποτρέψει το ξεπούλημα του Λιμανιού της Κέρκυρας και του Ερημίτη.
Η Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» καλεί όλο τον Κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες του Συντονιστικού των σωματείων και φορέων που μέχρι τώρα έχουν αντισταθεί στο ξεπούλημα του Ερημίτη και της Δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα που επιχειρείται δεν χωρά κομματικές ή παραταξιακές ποδηγετήσεις ή διασπάσεις. ΟΛΟΙ μαζί θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.
Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού, ας είναι η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στα κούλουμα στον ΕΡΗΜΙΤΗ την Καθαρά Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου