14/5/13

ΤΟ "ΕΜΠΡΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα, 13/05/2013

Αντίθετο το «ΕΜΠΡΟΣ» με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ.
Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
για τις εκποιήσεις δημόσιας γης.
Δηλώσεις του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Γιώργου Ραιδεστινού
 
Ο συνδυασμός μας «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» είναι αντίθετος με την θέσπιση ενιαίου παγίου στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ. Η εξίσωση των παγίων προς τα πάνω, στο ύψος που αυτά ισχύουν για τον πρώην Δήμο Κερκυραίων, θα επιφέρει δυσβάστακτη αύξηση τιμολογίων για τους κατοίκους των πρώην περιφερειακών Δήμων.
Το θέμα εισάγεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 15/5, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση για την τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης της Κέρκυρας.
Η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και δεν μπορεί να παράσχει πια υπηρεσίες στους πολίτες. Ήδη, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα χρέη των μεγαλοοφειλετών, δεν έχει αναβαθμίσει το δίκτυό της κα δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που η παράταξή μας έχει θέσει από το Σεπτέμβρη.
Η παράταξή μας καλεί όλα τα Τοπικά Συμβούλια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραστούν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τοποθετηθούν σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα τιμολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης.
Σημειώνουμε επίσης ότι το “ΕΜΠΡΟΣ” έχει ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παρασκευή 17/5, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη νέα απόπειρα εκποίησης κερκυραϊκής δημόσιας γης, με βάση τα τέσσερα ακίνητα που με υπουργική απόφαση περνούν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου