14/5/13

ΤΟ «ΕΜΠΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα, 08/04/2013

Το «ΕΜΠΡΟΣ» για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας του Σαββάτου 6/4/2013 αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΕΜΠΡΟΣ μ’ Εσένα για την ΚέρκυραΓιώργος Ραιδεστινός.
 
 
Αναφερόμενος στην τροποποίηση του προϋπολογισμού 2013 της ΜΑΕΔΗΚ, ο Γ. Ραιδεστινός επεσήμανε:
«Υπάρχει “άβατο” στις δημοτικές επιχειρήσεις Η μία αναθεώρηση προϋπολογισμού ακολουθεί την άλλη. Η τελευταία επιβλήθηκε γιατί εσπευσμένα στις 28/3 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό και την επόμενη ημέρα έγινε γνωστή η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία οι παραλίες δόθηκαν στο Δήμο, ο οποίος δεν μπορούσε να τις παραχωρήσει στη ΜΑΕΔΗΚ, διότι εκείνη αδυνατούσε να τις διαχειριστεί… Παρακολουθούμε και πάλι τη διαδικασία αποδόμησης μιας δημοτικής επιχείρησης, της οποίας η σύσταση, εδώ και δύο χρόνια, ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετούσε κανένα σκοπό. Ο συνδυασμός μας υπερψήφισε την ανάληψη, εκ μέρους του Δήμου, της διαχείρισης των παραλιών, διαδικασία η οποία εκτιμούμε ότι πρέπει να διατηρηθεί σε μόνιμη βάση, από δημοτικούς υπαλλήλους και με αξιοποίηση της περιουσίας και των μηχανημάτων των παλιών καποδιστριακών δήμων.»
 
 
Σχετικά με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2013, ο Γ. Ραιδετινός ανέφερε:
«Ο συνδυασμός μας καταψήφισε, γιατί εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός στερείται κάθε κοινωνικής διάστασης και δεν περιλαμβάνει καμία πρόταση που να δίνει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας σε περίοδο παρατεταμένης και έντονης κρίσης.»
 
 
Ο Γ. Ραιδεστινός αναφέρθηκε επίσης στο σοβαρό πρόβλημα της εντεινόμενης παραβατικότητας το οποίο ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρελίων:
«Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, το θέμα δεν ετέθη προς εκτενή συζήτηση. Διατυπώθηκε μόνο επιγραμματικά, από εκπρόσωπο των τοπικών συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης του σώματος, δηλαδή μιας υποβαθμισμένης διαδικασίας σε σχέση με τη σοβαρότητά του. Η αντιμετώπιση εμπεριείχε ρατσιστική προδιάθεση, λαμβάνοντας υπόψη τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στους ρομά (χαρακτηρίστηκαν “αγέλη”), στους οποίους αποδόθηκαν περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών. Ο συνδυασμός μας θεωρεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να συνεδριάσει με κυρίαρχο το συγκεκριμένο θέμα, αφού θα έχει προηγηθεί προεργασία -ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στους εκπροσώπους της κοινότητας των αθιγγάνων- τέτοια που αυτή η συζήτηση να μη μετατραπεί σε “πυροτέχνημα” μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις. Δική μας πρώτη προσέγγιση είναι πως το ζήτημα δεν είναι απλό και απαιτείται αστυνόμευση της περιοχής. Απαιτούμενη είναι και η παρέμβαση της εκπαίδευσης, όπως και των θεσμοθετημένων φορέων, έτσι ώστε να επικρατήσει κλίμα καλής συνύπαρξης, μέσα στο οποίο δε θα επικρατούν ρατσιστικές απόψεις οι οποίες οξύνουν τα προβλήματα, αντιθέτως θα επιλεγούν και θα προωθηθούν λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου