2/10/13

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΝΤΙΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/9, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα, για την Κέρκυρα», η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτικών κομμάτων, με αντικείμενο την παρέμβαση στα Δημοτικά πράγματα της Κέρκυρας, και με ορίζοντα τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Στη συνάντηση εκφράστηκε προβληματισμός και αγωνία για την κατάσταση στο Δήμο Κέρκυρας, υπό τις συνθήκες μάλιστα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, που έχει ως θύμα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με περικοπές πόρων και προσωπικού και με αδυναμία να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Τονίστηκε η ανάγκη, εν μέσω της μνημονιακής πολιτικής, η Αυτοδιοίκηση να αναβαθμίσει την κοινωνική της παρέμβαση και τις δράσεις της, ώστε να σταθεί αρωγός στις ανάγκες των πολιτών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των χαμηλών εισοδημάτων. Να παρέχει τις αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες, να συμβάλει στην προσπάθεια ώστε να σταθεί η κοινωνία όρθια.

Επισημάνθηκε ότι η διαχείριση της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κέρκυρας, δέσμια της μνημονιακής λογικής, κινείται σε πελατειακή κατεύθυνση, είναι αναποτελεσματική και αδιέξοδη, και επιτείνει αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τονίστηκε η ανάγκη αλλαγής του θεσμικού, οικονομικού αλλά και χωροταξικού πλαισίου του «Καλλικράτη», που αποτελεί τον βραχίονα των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η ανάγκη δημοκρατικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση, με θεσμούς αμεσοδημοκρατικούς, με ενεργή λαϊκή συμμετοχή των πολιτών, στην πόλη της Κέρκυρας και στην ύπαιθρο.

Τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός  αντιμνημονιακού, αντινεοφιλελεύθερου, αντιφασιστικού μετώπου ανατροπής στο Δήμο Κέρκυρας, που θα διεκδικήσει και θα εφαρμόσει δημοτική πολιτική φιλολαϊκή, κοντά στο δημότη και τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, διεκδικώντας παράλληλα και δημοκρατική πολιτική ανατροπή των μνημονίων και των εκφραστών τους, πολιτική αλλαγή στην κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πολιτικής για τον τόπο, σε όφελος των εργαζομένων.

Στη συνάντηση συγκροτήθηκε Προσωρινή Ανοιχτή Επιτροπή Διαβούλευσης, με έργο την επεξεργασία του πολιτικού πλαισίου-διακήρυξης, αλλά και την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων κατά θέμα και τομέα για τα ζητήματα του Δήμου Κέρκυρας. Καθορίστηκε νέα συνάντηση, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Κέρκυρα, 28/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου