10/10/13

«ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Με πρόταση της Δημοτικής μας Παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα, για την Κέρκυρα», το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας στη συνεδρίασή του στις 30/9/2012 ενέκρινε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, στην 23η/2013 Συνεδρίασή του στις 30-09-2013 συζήτησε το θέμα της δολοφονίας του νεαρού αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα καθώς  τη μακρόχρονη δράση της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει το ακόλουθο Ομόφωνο Ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, ενός νησιού που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στη φασιστική και ναζιστική θηριωδία στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα αγωνιστή, καθώς και τη μακρόχρονη εγκληματική δράση της χρυσής αυγής. Η δράση και παρουσία της Χρυσής Αυγής στηρίζεται και δυναμώνει στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας την οποία ολοφάνερα υπηρετεί με ακραίες μορφές.

Συμπαραστέκεται στους αγώνες της κοινωνίας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τη βία και την εξάπλωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Η πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν το πρώτο δολοφονικό χτύπημα. Η δράση της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, ανθρώπους του Θεάτρου, μαθητές αλλά και ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Οι οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι αγαστές σχέσεις με τμήματα της Αστυνομίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις, τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και οι φασιστικές συμπεριφορές είναι αντίθετα με τα δημοκρατικά αισθήματα και παραδόσεις του Κερκυραϊκού λαού. Γι΄ αυτό κηρύσσουμε ανεπιθύμητη  την οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη δημοκρατική πόλη μας και εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του Κράτους ώστε να αποτραπούν παρόμοιες μελλοντικές δράσεις.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας καλεί όλη την κοινωνία, κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα και συλλογικότητα (που οραματίζεται μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας) να καταδικάσει, να απομονώσει και να αγωνιστεί ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στη διασπορά του φασισμού και του μίσους (μια κοινωνία που, στον ανταγωνισμό, στο κέρδος, στην εκμετάλλευση και το ρατσισμό θα απαντά με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Το ψήφισμα έλαβε αύξοντα αριθμό :  23-543/30-09-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου