8/10/13

ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα, 08/10/2013

Με μικροκομματικούς υπολογισμούς η διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας
Δημόσια διαβούλευση με συγκεκριμένες προτάσεις ζητάει το «ΕΜΠΡΟΣ»

Ο υπουργός κ. Δένδιας, με καθαρά κομματικό τρόπο, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε διάσπαση του Δήμου της Κέρκυρας σε τρεις μικρότερους. Παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το νησί μας και προκύπτουν απ’ την υποχρηματοδότηση του Δήμου Κέρκυρας και από την εφαρμογή του “Καλλικράτη”.
Εμείς, ως συνδυασμός, είχαμε θέσει το ζήτημα ένα χρόνο πριν -στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15ης Οκτωβρίου 2012- θεωρώντας ότι απαιτούταν η σύσταση μιας επιτροπής διαβούλευσης για τα προβλήματα που προκάλεσε στην Κέρκυρα η εφαρμογή του “Καλλικράτη”.
Ακόμα και τώρα, που η κυβέρνηση θέτει ζήτημα διάσπασης του Δήμου της Κέρκυρας με καθαρά υπολογιστικούς μηχανισμούς, βλέποντας τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταρρέουν, θεωρούμε ότι πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος που θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, στηριζόμενες σε επιστημονικά κριτήρια αλλά και στη γνώμη της κοινωνίας.
Θα επαναφέρουμε αυτή την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης με τη συμμετοχή όλων των Τοπικών Συμβουλίων του νησιού, απ’ όπου θα προκύψουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Θεωρούμε ότι η Αριστερά έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στην τροποποίηση του αυτοδιοικητικού χάρτη ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Ασφαλώς, γνωρίζουμε ότι θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα από τη διάσπαση του Δήμου και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό (ήδη μέσα στο “ΕΜΠΡΟΣ” έχουμε συγκροτήσει ομάδες εργασίας). Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα υπέρογκα χρέη, προβλήματα στη ΔΕΥΑΚ, στις επιχειρήσεις των παλιών καποδιστριακών δήμων, στις δημοτικές δομές στην περιφέρεια του νησιού, στις υποδομές και στον εξοπλισμό των παλιών δήμων κ.ο.κ., ζητήματα τα οποία επεξεργαζόμαστε ώστε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση.

«ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα»
Επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου