6/11/13

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ "ΣΠΑΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
 
Κέρκυρα 06/11/2013

ΠΡΟΣ:  τον Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας κ. Ι. Ρίγγα

Κύριε Πρόεδρε

Επανέρχομαι για τρίτη φορά στο αίτημα της δημοτικής παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ΄εσένα για την Κέρκυρα» για συζήτηση του θέματος «ο Καλλικράτης, και το σπάσιμο του Δήμου».

Είναι προσβλητικό και απαξιωτικό για το Δήμο της Κέρκυρας και, κυρίως, για όλους τους Κερκυραίους δημότες να συζητείται η διαίρεση του Δήμου, το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας από παράγοντες, παραγοντίσκους, κομματάρχες και μικροπολιτευτές χωρίς κανείς να λαμβάνει υπόψη του τη θέληση των δημοτών.

Το νησί δεν είναι «καρπούζι» από το οποίο θα κόβουν φέτες όσοι χρόνια τώρα το έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Η διαίρεση του Δήμου Κέρκυρας, που θεωρούμε αναγκαία, είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία που απαιτεί έκτακτη χρηματοδότηση, συζήτηση και επεξεργασία γιατί υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε νέους Δήμους που η επιβίωσή τους θα είναι αβέβαιη.

Όταν προχτές ο κος Σαμαράς, δίνοντας εξετάσεις στην τρόικα και τους δανειστές, έβαζε νέα βόμβα στα θεμέλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη δήλωση «σκέπτομαι να αναθέσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εισπράττει τη φορολογία  ακινήτων και να απαλλαγώ από τη χρηματοδότησή της», καταλαβαίνουμε όλοι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως και δεν μπορεί ο Δήμος Κέρκυρας να ολιγωρεί.

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε ότι οι χρόνοι πιέζουν και οι ευθύνες σας είναι μεγάλες για την παρακώλυση της συζήτησης του θέματος. Ζητώ να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Παρασκευής 8/11/2013.

Με τιμή
ο επικεφαλής της Παράταξης
Γιώργος Ραιδεστινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου