20/12/13

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Κέρκυρα, 20/12/2013

Το Σεπτέμβρη του 2011 το ονόμασαν έκτακτη και «εφάπαξ» εισφορά. Αργότερα το είπαν ΕΕΤΗΔΕ. Από το Μάη του 2013 με το ν. 4152/13 το είπαν Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Σε όλους μας όμως είναι το γνωστό ΧΑΡΑΤΣΙ. Ακόμα ένα ΧΑΡΑΤΣΙ προστέθηκε σε όσα οι μνημονιακές πολιτικές έχουν επιβάλλει στη ζωή όλων των Ελλήνων και έχουν διαλύσει την οικονομία, τον κοινωνικό ιστό και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Ένα χαράτσι που στόχο έχει την υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας των απλών πολιτών, με το άνοιγμα των πλειστηριασμών να είναι η επόμενη εντολή δανειστών-εκβιαστών. Γιατί το χαράτσι πλήττει κατά κύριο λόγο την πρώτη κατοικία και τον απλό πολίτη. Το απλό πολίτη  που δεν είναι αυτός που συμμετείχε στα πάρτι διασπάθισης-κλοπής της δημόσιας περιουσίας.

Φόρτωσαν το χαράτσι στη ΔΕΗ. Με τον εκβιασμό της διακοπής του ρεύματος φορολόγησαν με το ίδιο ποσό/τμ τη βίλα με το γειτονικό αγροτόσπιτο, την πρώτη κατοικία με το 15ο ακίνητο κάποιου μεγαλοϊδιοκτήτη. Οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι των κομμένων λογαριασμών, δεκάδες θανάτους αθώων συμπολιτών μας και την ίδια ώρα τη ΔΕΗ σε τεράστια απώλεια εσόδων.

Στην Κέρκυρα η κατάσταση έγινε ακόμα πιο τραγική από την αδυναμία-αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει τους συνδημότες μας της περιφέρειας από τα ΛΑΘΗ της ΔΕΗ και το διπλασιασμό του ΕΕΤΑ στις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες του νησιού όπου δεν υπήρχε τιμή ζώνης. Αδιαφόρησε να υποβάλλει ΕΓΚΑΙΡΑ ενστάσεις στη ΔΕΗ (9-31 Μάη προέβλεπε ο ν.4152/13) για τις τιμές ζώνης κάθε περιοχής. Αποτέλεσμα ήταν να φτάνουν μέχρι και σήμερα λογαριασμοί της ΔΕΗ με διπλάσιο χαράτσι και τεράστια λάθη από το ένα σπίτι στο διπλανό του.

Η Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» ζήτησε κατ’ επανάληψη από τη Δημοτική Αρχή να πιέσει δυναμικά Υπ. Οικονομικών και ΔΕΗ για να μη πληρώσουν οι συνδημότες μας διπλάσια χαράτσια. Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο να δηλώσουν στους αρμόδιους ότι αν δεν γίνει συμψηφισμός στα διπλάσια χαράτσια, θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας να αρνηθούν την πληρωμή του, παρέχοντας την ίδια ώρα νομική στήριξη στους συνδημότες μας. Ζητήσαμε να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία-κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ. ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά. Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι όσοι πλήρωσαν διπλάσιο ΕΕΤΑ, θα κάνουν ένσταση στην εφορία και ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα πάρουν τα χρήματα πίσω, αποδεικνύονται μεγάλα ψέματα αφού ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κέρκυρας δηλώνει ότι δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή, που δίνει εξετάσεις του «καλού παιδιού» στις μνημονιακές πολιτικές για να πάρει το χρίσμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  έμεινε στα λόγια.

Τα διπλά χαράτσια όμως βρίσκονται στα σπίτια μας ή σαν βεβαιωμένα χρέη στην εφορία.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τοπικά Συμβούλια, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αγροτικοί Σύλλογοι, κινήματα και σωματεία να βάλουμε τέλος σε αυτή τη φοροκλοπή.

Η Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» καλεί όλους τους φορείς να πάρουν αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε πρώτη πανκερκυραϊκή συνάντηση την Τετάρτη 8 Γενάρη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο για δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι.

«ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα»
Επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου