13/1/14

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 29 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ Ο ΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
Επικεφαλής: Ραιδεστινός Γιώργος
Κέρκυρα, 13/1/2014
Δελτίο Τύπου

Την απόλυση 29 εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας
κουβαλά στις βαλίτσες του ο κος Γρηγοράκος.

Η μνημονιακή κυβέρνηση που έχει ισοπεδώσει τον κοινωνικό και εργασιακό ιστό της χώρας, που ξεπουλά τη  Δημόσια περιουσία και  διαλύει την Αυτοδιοίκηση και το ελάχιστο κοινωνικό κράτος, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Απολύει περισσότερους από 6000 συμβασιούχους του δημοσίου, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να «χάνει» ακόμα 2500 υπαλλήλους της.

Μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων (που αντικαταστάθηκαν από 5μηνίτες των 480€), ο κος Μητσοτάκης συνεχίζει το θεάρεστο έργο του.

Για την Κέρκυρα σημαίνει απόλυση 29 εργαζομένων του Δήμου, κατά κύριο λόγο τεχνικών. Απόλυση που θα φέρει το Δήμο σε ακόμα πιο τραγική θέση όσον αφορά τις υπηρεσίες του στον πολίτη.

Η υπονόμευση των στοιχειωδών λειτουργιών του δήμου οδηγεί στη διάλυση όσων δημοτικών δομών έχουν απομείνει. Δομές που έχουν ήδη μειωθεί κατά 80% με τον «Καλλικράτη», ενώ η σταθερή εργασία αντικαθίσταται με ποικίλες, ελαστικές και επισφαλείς μορφές εργασίας.

Η Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ΄εσένα για την Κέρκυρα» συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους που διώκονται και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας.

Καλεί τον κο Γρηγοράκο, που θα βρίσκεται στην Κέρκυρα την Τρίτη 14/1 για την προγραμματισμένη εκδήλωση της Περιφέρειας, να καταδικάσει την απόφαση του κου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διαλύει ακόμα περισσότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Γραφείο Τύπου
του «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου