15/1/14

ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ 58 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
Επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός

Δελτίο Τύπου

Προς απόλυση 58 εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας και τη ΔΕΥΑΚ
Δηλώσεις του επικεφαλής του «ΕΜΠΡΟΣ» Γιώργου Ραιδεστινού

Κέρκυρα, 15/01/2014

Μετά την καλοκαιρινή “επέλαση” της κυβέρνησης, με τη μέθοδο των μετακινήσεων και των διαθεσιμοτήτων, στο δημόσιο τομέα, οι εγκληματικές επιλογές της μνημονιακής κυβέρνησης συνεχίζονται. Θύμα, και αυτήν τη φορά, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά επιχειρούν να διώξουν απ’ το δημόσιο 6.000 συμβασιούχους. Για την Κέρκυρα, συνολικά 58 εργαζόμενοι (34 από το Δήμο και 24 από τη ΔΕΥΑΚ), κυρίως τεχνικό προσωπικό, θα βρεθούν στο δρόμο, αποψιλώνοντας δραματικά τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η δημοτική παράταξη “ΕΜΠΡΟΣ μ’ Εσένα για την Κέρκυρα” απ’ την πρώτη στιγμή καταδίκασε αυτή την τακτική και ζήτησε απ’ τη δημοτική Αρχή να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να πάρει ουσιαστική θέση.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος καθυστερεί τη σύγκληση του οργάνου, που αποφασίστηκε να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Είναι σαφές πως πρόκειται για πράξη ολιγωρίας.

Σήμερα συνεδριάζει η ΚΕΔΕ. Θεωρούμε ότι αποτελεί ιστορική ευθύνη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να υπερασπιστεί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κυρίαρχο ρόλο της να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Παρακολουθούμε με ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις στο Δήμο, που στόχο έχουν υπηρεσίες και τομείς ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περάσουν σε ιδιώτες, με σοβαρό κίνδυνο να μετριαστεί η αποτελεσματικότητά τους, αλλά και να κινδυνέψουν η ασφάλεια και η υγιεινή των πολιτών (στην περίπτωση της ΔΕΥΑΚ).

Εκτιμούμε ότι η λύση είναι πολιτική. Ο αγώνας θα είναι μακρύς, έντονος κι επίμονος. Θα επιμείνουμε στην άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων με όλες μας τις δυνάμεις.

Γιώργος Ραιδεστινός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κέρκυρας
επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου