29/1/14

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ "ΕΜΠΡΟΣ" ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΥ

ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα, για την Κέρκυρα
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας
Επικεφαλής: Γιώργος Ραιδεστινός

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις του επικεφαλής του «ΕΜΠΡΟΣ» Γιώργου Ραιδεστινού

Κέρκυρα, 29/01/2014

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ραιδεστινός, αναφέρθηκε στους απολυμένους υπαλλήλους του Δήμου Κέρκυρας, επισημαίνοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι περιμένει ενημέρωση για την διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών, καθώς και για τη διαδικασία σύνδεσης των πολιτών της Λευκίμμης στο σταθμό βιολογικού καθαρισμού.

Για τους απολυμένους δημοτικούς υπαλλήλους

Παρατεταμένη ανασφάλεια βιώνουν οι 34 απολυμένοι δημοτικοί υπάλληλοι, σε σχέση με το αν και με ποιον τρόπο θα μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην επανεγγραφή τους στα μητρώα. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο δήμαρχος να δώσει γραπτή εντολή στους υπαλλήλους να προχωρήσουν αυτή τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν επιστρέψουν, ο Δήμος θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη θέση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Η δημοτική Αρχή δε δικαιούται να υπεκφεύγει, να ξεγλιστρά, όταν με δική της ευθύνη οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διεγράφησαν από τα μητρώα. Είναι ώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκτελέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναγνωρίζουμε ότι το ζήτημα είναι περίπλοκο νομικά, γι’ αυτό και χρειάζεται πολιτική πίεση σε τοπικό επίπεδο και ρύθμιση σε κεντρικό επίπεδο. Είναι σαφές ότι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει ευθύνες, όπως όμως και ο δήμαρχος της Κέρκυρας που δεν έθεσε το θέμα στην ΚΕΔΕ.

Για την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας “ΕΜΠΡΟΣ μ’ Εσένα για την Κέρκυρα” θα αναμένει από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να μας ενημερώσει σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία της προκήρυξης για την εκμίσθωση των παραλιών, ώστε να μην καταγραφεί και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο απώλεια εσόδων όπως πέρυσι.

Θα περιμένουμε επίσης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει σε σχέση με τη διαδικασία σύνδεση των πολιτών της Λευκίμμης με το σταθμό βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.

Γιώργος Ραιδεστινός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κέρκυρας
επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου