25/10/13

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ «ΕΜΠΡΟΣ»

Επιστολή του Γιώργου Ραιδεστινού, επικεφαλής της παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ, μ’ εσένα για την Κέρκυρα», προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας με αποκλειστικό θέμα τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Κύριε Πρόεδρε,
Αμήχανος και άπραγος παρακολουθεί ο Δήμος Κέρκυρας τα όποια δημοσιεύματα, σχέδια, διαρροές στον τύπο, συντελούνται τις τελευταίες βδομάδες για σειρά «αλλαγών» επί του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), με κύριο θέμα το σπάσιμο του Δήμου Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει και στον αριθμό των νέων Δήμων, ενώ το μόνο που ακόμα συζητά (με ποιους άραγε;) είναι τα όριά τους, χωρίς ωστόσο ούτε και αυτό ακόμα να το έχει θέσει υπ όψιν των άμεσα ενδιαφερόμενων ΟΤΑ, παρά μόνον της ΚΕΔΕ.
Είναι βαθιά προσβλητικό και απαξιωτικό για το Δήμο Κέρκυρας και τους πολίτες του να συζητείται το μέλλον του νησιού μας ερήμην μας. Δυστυχώς, αυτή είναι η πολιτική συμπεριφορά της υποτελούς στην τρόικα και τους δανειστές μνημονιακής συγκυβέρνησης απέναντι σε όλο τον Ελληνικό λαό.
Είναι όμως τεράστια και η ευθύνη της Δημοτικής αρχής που, εδώ και ένα χρόνο, αρνείται να ανοίξει η συζήτηση για τον Καλλικράτη και το χωροταξικό του Δήμου, που αφήνει το θέμα στα χέρια όσων μικροπαραταξιακά αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που, έστω και τώρα, δεν ξεκινά δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς του νησιού μας.
Με τα δεδομένα αυτά, η Παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» επαναφέρει το αίτημα για έκτακτη (διευρυμένη με τα Τοπικά Συμβούλια και φορείς του νησιού μας) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, με αποκλειστικό θέμα τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Με τιμή,
o επικεφαλής της Παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα
Γιώργος Ραιδεστινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου